Onderhoud en verzorg uw gazon, het hele jaar rond!
16_VanOstaeyen-7761

Onderhoud en verzorg uw gazon, het hele jaar rond!

Oorzaken voor onkruid in je gazon


Verzuring van de bodem en een tekort aan voedsel maken het gazon dunner, met soms open plekken als gevolg. Sporen van mos en inwaaiend onkruidzaad kunnen daardoor zonder enige hinder groeien en nemen de plaats in van het gras. Gelukkig hoef je niet hulpeloos toe te kijken hoe je gazon wordt overgenomen door ongewenste plantjes. Met de juiste behandeling op het juiste moment maak je het gras sterker en dichter, zodat het geen plaats laat voor mos en onkruid.   

De oplossing tegen onkruid en mos in een 4-stappenplan 

De oplossing voor een prachtig groen gazon zit in vier specifieke behandelingen, één in ieder seizoen. Ontzuur je bodem in de winterperiode door kalk te strooien en geef je gazon per seizoen een aangepaste meststof. Hier vind je het uitgewerkte DCM 4-stappenplan voor een dichte, groene grasmat.   
1. Winterkuur 
Bekalken tussen half oktober en half februari Mos groeit graag in een zure grond. Bekalk daarom je gazon met DCM Groen-Kalk® zodat je de ideale zuurtegraad verkrijgt en mos dus minder snel zal opkomen.   
2. Voorjaarsboost 
Eerste bemesting, tussen maart en mei Het hoge kaliumgehalte in DCM Meststof Gazon Pur® zorgt voor een prachtig groen grastapijt, bestand tegen droogte en betreding. Door een indirecte werking tegen mos, vergeelt mos geleidelijk aan en kan je het na 2 à 3 weken verwijderen.   
3. Zomers genieten 
Perfecte onderhoudsbemesting tussen juni en juli Geniet ook in volle zomer van een diepgroen en dichtbegroeid gazon. Een dichte grasmat laat minder mos- en onkruidgroei toe. DCM Meststof Vital-Green Gazon geeft je gras de ideale voeding om sterk en dicht te groeien.   
4. Sterk en groen het najaar in 
Najaarsbemesting vanaf september   

TIPS 
Zaai je gazon in het voorjaar altijd door.
Doorzaaien in het voorjaar zorgt voor een dichtbegroeide grasmat die minder mos- en onkruidgroei toelaat.
Zaai dunbegroeide en kale plekken ook in het najaar door, zodat je grasmat sterk de winter ingaat.
Gebruik DCM Graszaad Plus Herstel voor snelle kieming   
Voorkom wegpikken en wegwaaien van zaad   
Je kan het graszaad afstrooien met DCM Vivimus® Gazon.
Dat zorgt ervoor dat het zaad niet wordt weggepikt door vogels en dat het niet wegwaait.
Bovendien bevordert het de inworteling en vertakking van de wortels na de ontkieming.